Het is lente! Zonnetje schijnt, Tjiffen en Fitissen zingen weer en Neerlands mooiste vogeltje is ook weer terug.

Even over het Fochteloërveen, kijken of de vogels al terug zijn. Het begint wel aardig, veel Roodborsttapuiten, Boerenzwaluwen en Kneutjes. In de struiken zingt al een Grasmus. Heerlijk het is weer lente. Over de weilanden vliegen laag twee Kraanvogels luid trompetterend langs. Ook veel mensen op de fiets en veel boeren die actief zijn. Achter een trekker hangt een hele groep Kokmeeuwen. Dan zie ik paniek. Grote groepen Grauwe Ganzen gaan plotseling de lucht in. Wat is de oorzaak, een vos? Nee de oorzaak is spectaculairder. Het is een arend. Vast een Zeearend, maar de vogel is wel wat licht, ook heeft hij twee bandenop de staart. Toch oogt de vogel echt als een Zeearend, vooruitstekende kop en wigvormige staart. Best wel gaaf!
20140419 Zeearend Fochteloerveen 01

20140419 Zeearend Fochteloerveen 02

 20140419 Zeearend Fochteloerveen 03
Als ik het dijkje van het Fochteloërveen op rijd, zit een Raaf vrolijk te peuzelen van een slang. De vogel blijft prachtig zitten en laat zich ook goed fotograferen. Toch zijn de foto's niet super. Het is best lastig om een zwarte vogel fatsoenlijk op de plaat te krijgen.
20140419 Raaf Fochteloerveen
Boven het veen vliegen al drie Boomvalken.
20140419 Boomvalk Fochteloerveen
Maar de klapper van vandaag en de reden dat ik blij weer naar huis ga is toch een heel algemeen vogeltje. Paasgeel en bijzonder mooi. Ze zijn er weer; de Gele Kwikstaarten, Yippee, het is lente!
20140419 Gele Kwikstaart Fochteloerveen