Mijn dag begon met een lekker rondje over het FochteloĆ«rveen. Er zaten leuke soorten als Klapekster, Raaf, meerdere Blauwe Kiekendieven en zeker 6 Kraanvogels. Maar het mooiste was dat ik zelf twee IJslandse Koperwieken ontdekte. Een nieuw taxon voor mij en zeker geen gewone verschijning in Drenthe.

De IJslandse Koperwiek onderscheidt zich van de gewone Koperwiek door o.a zijn donkere voorkomen en donkere anaalstreek. Dit is op de zeer matige foto's (de vogels zaten erg ver weg) goed te zien.
20160207 Koperwiek IJslands Fochteloerveen

20160207 Koperwiek IJslands Fochteloerveen detail

20160207 Koperwiek IJslands Fochteloerveen detail 2
Als ik zit te genieten van deze leuke ontdekking komt er een piep dat de Amerikaanse Tafeleend is terug gevonden. Gaaf! Afgelopen dinsdag, toen de vogel werd herontdekt, zat ik voor mijn werk in Wales. Woensdag was de vogel weg en gisteren is er 6 uur tevergeefs gezocht. Nu is ie er dus weer. Ik bel Ellen dat ik niet zoals gepland om 12:00 uur thuis ben, maar even door knar naar Noordhorn.

Als ik aankom dobbert het eendje rustig op het kanaal. Het waait hard en de vogel zit lekker in de luwte van de beschoeiing. Ik schiet een spreekwoordelijk rolletje vol en babbel wat met de aanwezigen.

20160207 Amerikaanse Tafeleend Noordhorn 01

20160207 Amerikaanse Tafeleend Noordhorn 03
Leuke vogel, we zullen later wel zien of het een kruisje op de lijst wordt... (zucht).

Mooie hobby man!