Vorige week zondag was super sunday, vandaag was het stormachtig met enorm veel regen. Toch was het wederom een prachtige zondag.

Om 7:15 uur liep mijn wekker af. Beetje vroeg, maar ja op Terschelling was vrijdag een Woestijngrasmus ontdekt en die wou ik wel zien. Zaterdag kon ik echt niet, maar vandaag had ik de mogelijkheid om wel te gaan. Helaas was het vandaag ronduit slecht weer. Zo slecht dat ik vreesde dat de sneldienst Harlingen-Terschelling niet zou varen. En die snelboot was vandaag de enige mogelijkheid om op Terschelling te komen bij daglicht.

De boot zou vertrekken om 10:25 uur, maar ik vertrok al op tijd richting Harlingen. Mijn plan was om daar te wachten tot de vogel op Terschelling werd gemeld en dan een kaartje te kopen. Ik had niet zo zeer verwacht dat de vogel verder was getrokken, maar ik was wel een beetje bevreesd dat de vogel vannacht het loodje had gelegd. De verlossende piep kwam niet en ik wou niet langer wachten en reed de parkeerplaats in Harlingen op. Op het moment dat ik de motor uit zette ging de pieper; 'Woestijngrasmus, wordt nu gezien!"... Yes, goede beslissing. Snel een kaartje regelen voor de snelboot van 10:25 uur heen en de slowboot van 17:30 uur terug. En toen was het tijd voor een kop koffie. Met de koffie ook maar even een zeeziektetabletje ingenomen, ik kan namelijk niet zo goed tegen deining. Om 10:25 uur zat ik op de boot in een ruige haven...
20151115 Op weg naar Woestijngrasmus Harlingen
Die deining viel uiteindelijk mee en om 11:15 uur was ik op Terschelling. Sprintje naar de plek waar de vogel moest zitten. Hij zat er! Maar wat zag dat beestje er slecht uit. Totaal verregend! En toch was ie schattig en belachelijk tam. In een woord een druppie!
20151115 Woestijngrasmus Terschelling 01

20151115 Woestijngrasmus Terschelling 03

20151115 Woestijngrasmus Terschelling 04
Omdat alles met het vogeltje mee zat, maar het weer enorm tegen en ik niet zoveel zin had om een dag in de stromende regen op Terschelling te blijven besloot ik mijn terugvaart-kaartje om te boeken naar de boot van 12:30 uur. Dat betekende dat ik om 14:30 uur weer in Harlingen was en om 16:30 uur weer thuis. Snelle eiland-twitch en weer een soort in de pocket!