Was het vorige week nog heel stil in de Eemshaven, vandaag zaten de bosjes lekker vol. Dikke pap met een paar leuke krenten.

Het begin was nogal mistig. Het zicht was beperkt tot een meter of 100 en er was maar weinig kleur te zien. Maar goed de bosjes zaten redelijk vol. Ik hoorde een Beflijster, maar het duurde vrij lang voordat ik de vogel in beeld kon krijgen.
20151004 Beflijster in de mist Eemshaven
Overal 'tekten' Zwartkoppen. Het merendeel van de pap bestond uit deze vogels.
Langzaamaan werd het minder mistig en werd het tijd voor de krenten. In een groep Goudhanen riep een Bladkoning (mijn eerste dit jaar). In dezelfde groep Goudhanen zaten ook meerdere Vuurgoudhanen. Nu is het al een klus om deze kleine vogeltjes in de kijker te krijgen, fotograferen is helemaal een no go zone. Wat ik wel op de foto kon krijgen was een van de vele Tjiftjaffen.
20151004 Tjiftjaf Eemshaven
De verrassing van deze ochtend en tevens de grootste krent was toen ik naar mijn tweede Bladkoning stond te luisteren en ik een raar geluid in een los staand bosje hoorde. Dit geluid kon ik echt niet plaatsen. Het was een enorme verrassing toen een IJsvogel uit het bosje te voorschijn kwam. Als ik probeer te achterhalen waar de vogel naar toe gegaan is strompel ik tegen een Tapuit aan en tja die vind ik mooi, dus platen...
20151004 Tapuit Eemshaven
De IJsvogel vind ik niet terug.

Even later is er paniek bij twee Torenvalken en een groep Kauwen, oorzaak? Een Smelleken is aan het klieren...
20151004 Smelleken Eemshaven
Mooie dag!