Ik heb bedacht dat ik van alle bijzondere soorten een foto wil. Dit betekent dat ik ga twitchen op soorten die ik al eens gezien heb. Vandaag lukte het om drie, min of meer, zeldzaamheden op de gevoelige plaat te krijgen.

Mijn eerste stop vandaag was bij de Roodkopklauwier in Bilebroek. De vogel is al meer dan een week aanwezig (hoorde ik gisteren) en laat zich bijzonder fraai fotograferen. Als ik aankom is de vogel natuurlijk net uit beeld, maar na 10 minuten wachten laat de vogel zich prachtig zien en "platen".
20130713 Roodkopklauwier Bilebroek 2

20130713 Roodkopklauwier Bilebroek 3

Voor het vervolg van mijn missie moet ik naar de Breebaardpolder. Hier zit tenminste een Breedbekstrandloper en de laatste twee dagen werd er ook een Terekruiter gezien, maar die was mogelijk weg. Als ik de hut inloop zegt een vogelaar die er net uitkomt dat de Terekruiter nog niet is gezien, maar dat de Breedbekstrandloper vlak voor de hut zit. Ik sluip de hut in en weet al snel de Breedbek op de foto te krijgen.
20130713 Breedbekstrandloper Breebaardpolder
Daarna start toch het zoeken naar de Terekruiter. En verhip, de vogel wordt al snel gevonden, ver weg en moeilijk fotografeerbaar, maar toch. Met een paar matige platen keer ik huiswaarts.
20130713 Terekruiter Breebaardpolder

20130713 Terekruiter Breebaardpolder 2
Drie soorten op de foto. Topdag!