Donderdagmiddag 30 mei 2013 werd een Kleine klapekster ontdekt bij Voorhout in Zuid-Holland. Meestal trekt zo'n vogel de volgende nacht verder, zo niet deze. Vrijdag bleek de vogel er nog te zitten en al gauw had ik het plan opgevat om aan het eind van de werkdag met Pa naar deze vogel af te reizen.

In eerste instantie ging dit niet van harte. Toen ik bij mijn werk wou wegrijden om naar huis te gaan wilde mijn trouwe Kangoo niet starten. Wat ik ook probeerde, hij gaf geen slag. Gelukkig ben ik lid van de Wegenwacht en binnen 15 minuten stond een "Wegenwachter" over de motorkap gebogen. Maar helaas, ook hij kreeg de Kangoo niet aan de praat. "Ik sleep hem even aan, moet jij hem even starten" zei de man vrolijk. En warempel binnen 10 meter deed de auto het weer. "Je kunt het beste direct naar de garage rijden, je startmotor is stuk" vervolgde de man. Ik bedankte hem en toog naar de garage, onderwijl op mijn horloge kijkend. Dat zou nog krap worden om voor het donker in Zuid-Holland te geraken. Gelukkig kon Ellen me bij de garage ophalen en kon ik met een uur vertraging op de oorspronkelijke planning in de Opel naar Zuid-Holland rijden.

Rond half acht waren we bij de vogel in de buurt. Omdat op de Dutch Bird Alerts was gezegd dat de weg naar de vogel toe niet bereden mocht worden gingen we lopend naar de vogel. De wandeling was ongeveer 1 km en al gauw had ik, volgens afspraak, pa achter me gelaten (ik loop nu eenmaal iets sneller...). Om 10 voor 8 zag ik de vogel op een akker zitten. Soort 409! Pa kwam een tijdje later aanlopen en na bijgekomen te zijn kon ook hij genieten van de vogel. Ik nam de tijd om veel foto's te maken van de vogel, waarbij het steeds minder wordende licht toch wel lastig was.
20130531 Kleine klapekster Voorhout 2
Het lukte me om pa de terugwandeling te besparen want ik wist een vogelaar die wel met de auto naar achteren was gereden over te halen om pa mee terug te nemen. Ik had dus nog even de tijd om nog wat foto's te maken, totdat de vogel verdween in de struiken en niet meer te voorschijn leek te komen. Ik liep voldaan naar de auto terug en we reden weer naar huis.