Op 23 november werd er een 'grafi' gevangen op ringsstation Kamperhoek. Na bestudering van de foto's bleek het te gaan om een Swinhoes boszanger. Op 29 november bleek de vogel er nog te zitten. Op 30 november werd de vogel door bijna 200 man 'gezien'. Op 1 december ging ik al vroeg op pad.

1e bedrijf

Voor dag en dauw rijd ik naar de Kamperhoek. Als ik in het halfdonker aankom ben ik niet de enige. Ik loop naar de groep mensen en werkelijk op hetzelfde moment roept iemand dat de vogel roept en een ander dat hij hem ziet vliegen. Dit is het startsein van een dag vol vage en minder vage claims en sprintende massa's. Het resultaat om 12:30 uur als ik naar huis moet is dat ik de vogel waarschijnlijk heb gezien, maar voor mij onvoldoende om hem op mijn lijst te zetten. Een deel van de andere 200 mensen heeft meer geluk, de vogel laat zich rond 15:15 uur zien, maar dan ben ik al Sinterklaas aan het vieren.

2e bedrijf

Na een werkweekje in Litouwen, met een leuke hobbelige, stormachtige terugvlucht op donderdag, blijkt de vogel er op zaterdag nog te zitten. Ik besluit nogmaals naar Kamperhoek af te reizen. Er zijn nu aanmerkelijk minder mensen, maar de vogel laat zich weer niet aan mij zien. Echter... Om 13:20 uur hoor ik de vogel 4 x roepen. Een kwikstaartachtige roep, die ik omdat ik hem al vaak had beluisterd op mijn telefoon, direct herken. Bingo, binnen. Streepje op de lijst en zelf goed herkend. Voldaan Dirk? Nou nee, blij dat ik hem heb waargenomen, maar ik had hem graag gezien en gefotografeerd.
20131207 vogelaars bij Swinhoes