Beyond Birding

Vogels zijn niet de enige dieren die mijn interesse hebben. Als je veel in het veld bent kom je van alles tegen. Dus kun je maar het beste daar ook lijstjes van bijhouden cool

Zoogdieren (Mammalia) vormen een klasse van warmbloedige, meestal levendbarende gewervelde dieren die hun jongen zogen: de moederdieren produceren melk en voeden hiermee hun jongen. Ze zijn deel van de Amniota en zijn als zodanig het nauwst verwant aan de reptielen en vogels. 

In Nederland zijn ruim 100 soorten vastgesteld.

Mijn lijst

Vlinderskapellen of schubvleugeligen (Lepidoptera) zijn een orde van gevleugelde insecten. De orde van de vlinders is na de orden van de vliesvleugeligen, de tweevleugeligen en de kevers, de grootste insectenorde binnen het dierenrijk.

Op dit moment leven er in Nederland ca. 60 soorten dagvlinders.

Mijn lijst

Nachtvlinders of motten (Heterocera) zijn een grote groep vlinders die overeenkomsten in gedrag vertonen maar geen samenhangende taxonomische groep vormen. 

In Nederland leven ca. 2350 soorten nachtvlinders verdeeld over ca. 865 soorten macro-nachtvlinders en ca 1480 soorten micro-nachtvlinders. 

Mijn lijst

Libellen (Odonata) zijn een orde van gevleugelde insecten. Tot de libellen behoren twee onderordes: de echte libellen (Anisoptera) en de juffers (Zygoptera).

In Nederland leven meer dan 70 verschillende libellensoorten

Mijn lijst