Italiaan

Op Goede vrijdag 15 april 2022 werd een Italiaanse Mus gemeld in Garderen. Ellen en ik zaten in Maastricht en moesten die dag terug naar huis. In principe kwamen we op de terugweg redelijk vlak langs Garderen, dus dat leek een 1-2 tje. Het liep iets anders

Read more: Italiaan

Grensgeval

Op maandag 14 februari 2022 werd een Zanggors (Melospiza melodia) ontdekt bij Doel, Oost-Vlaanderen, Belgiƫ. De vogel fourageerde ongeveer 100 meter van de Nederlandse grens en kon dus potentieel ook in Nederland opduiken. Dat deed hij dan ook. Het zou een nieuwe soort voor mij kunnen worden, maar... 300km rijden (en ook weer 300km terug), dat is niet zomaar op een achternamiddag te doen. De nieuwe werkweek was net begonnen, ik was net afgelopen weekend naar Zuid-Holland en Zeeland geweest voor een hybride Zwarte Wouw x Oostelijke Zwarte Wouw en het komend weekend zou ik met Ellen en Frank naar Rotterdam. Dat leek kansloos! Maar, het lukte uiteindelijk toch om de vogel te zien.

Read more: Grensgeval

Armchair-tick

Een armchair-tick is een vogel die je een tijd geleden gezien hebt en die nu leidt tot een plusje op de lijst. Dit kan zijn omdat de status van een vogel verandert op basis van nieuwe inzichten, maar meestal komt het omdat een ondersoort wordt gepromoveerd naar soortstatus.

Read more: Armchair-tick

Hybride

Al geruime tijd vliegt er een hybride Zwarte Wouw X Oostelijke Zwarte Wouw op de Korendijkse Slikken in Zuid-Holland. Nu is dat geen plusje op de lijst maar wel een mooie en intrigerende vogel. Die wilde ik wel zien, maar het is ver rijden en er kwam elke keer wat tussen. Zo niet zondag 13 februari, toen toog ik toch naar Zuid-Holland en zag deze toch wel bijzondere vogel.

Read more: Hybride