Bijzonder vogeltje

Nu is de groep van de kwikstaarten al heel bijzonder, met alle splits en dergelijke, als er dan ook nog eens een gele kwikstaart in december wordt ontdekt, dan wordt al snel gedacht aan een Oostelijke Gele Kwikstaart.

Read more: Bijzonder vogeltje

Bamm +1

Sommige vogels zie ik als een soort heilige graal. Vogels waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Veel van deze vogelsoorten zitten in de hoek van de Amerikaanse zangers, bv; Bonte Zanger, Mirtezanger, Magnolia Zanger en ook Roodoogvireo. Die wil je op je lijst!

Read more: Bamm +1

Mysterybird

Er zijn zo van die vogels die maar niet lekker mee willen werken. Zo ook deze skulker in het Lauwersmeer. En dan laat hij zich nog verjagen ook...

Read more: Mysterybird

Call me a believer

Het wordt met deze Sporenkievit, om in goed Nederlandse termen een uitspraak te doen, ''a long shot'', maar ik sta in ieder geval aan de goede kant van de discussie

Read more: Call me a believer

Frodo

Jufferkraanvogel, een soort die op eigen kracht in Nederland kan komen, getuige één vermelding op de officiële Nederlandse lijst. Vaker echter betreft het escapes... Bij Lith in Noord-Brabant liep er een met goede papieren, gave vleugels en geen ring gezien. Tijd voor weer een lange autorit.

Read more: Frodo

500 km voor een nieuwe soort...

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Deze keer zat het mee en tegen. Een nieuwe soort, maar wel ruim 250 km rijden (en dan nog weer terug).

Read more: 500 km voor een nieuwe soort...

'Wat een dag...'

Het kan verkeren. Een dag die triest begon eindigde in redelijke euforie.

Read more: 'Wat een dag...'

Het blijven knoeperds

Ik weet nog dat ik naar Noord-Holland afreisde om ze voor de eerste keer te zien. Het waren barre tijden.

Read more: Het blijven knoeperds

Fris aan de dijk

Zondags willen wij, Ellen en Dirk, als een volmaakt burgerlijke stelletje nog wel eens een wandelingetje maken. Gewoon om er even uit te zijn.

Read more: Fris aan de dijk

Wit en Zwart

Januari, het moment van een nieuwe start. Van oudsher de maand om fanatiek met je jaarlijst te beginnen, maar ook een maand waarin wel eens een (sub) zeldzaamheidje wil opduiken.

Read more: Wit en Zwart