Kort Amerikaans

Zondagmorgen, vroeg op. Eerst even zien of Max een beetje een goede start heeft, dat heeft ie en dan kan ik voor een kort rondje in de kop van Noord-Holland drie leuke eendjes 'oprollen'.

Read more: Kort Amerikaans

Nog eendje

Mijn dag begon met een lekker rondje over het FochteloĆ«rveen. Er zaten leuke soorten als Klapekster, Raaf, meerdere Blauwe Kiekendieven en zeker 6 Kraanvogels. Maar het mooiste was dat ik zelf twee IJslandse Koperwieken ontdekte. Een nieuw taxon voor mij en zeker geen gewone verschijning in Drenthe.

Read more: Nog eendje

Roodkeelnachtegaal

Sinds vrijdagavond is er onrust in vogelaarswereld. Op Facebook was namelijk een fotootje geplaatst met de vraag welke vogel er op stond. Nou dat was wel duidelijk; een Roodkeelnachtegaal! Dat zou een eerste voor Nederland zijn! Maar waar zit hij precies? Is hij geringd, of liever is hij ongeringd? Zit hij er nog? Is hij zichtbaar vanaf openbaar terrein? Vragen, vragen vragen!

Read more: Roodkeelnachtegaal

Een goede start

Om 5:15 uur liep mijn wekker af. Het was nog erg donker (zeg maar nacht), maar ik wou om 5:45 uur in de auto zitten. Het is per slot tussen de 2,5 en 3 uur rijden naar Zeeland. De reis gaat voorspoedig en om ongeveer 8:15 uur sta ik in het pikkedonker en een vies regentje in Battenoord, mijn eerste geplande stop van vandaag. Ik besluit nog even de stoel van de auto achterover te gooien en de oogjes toe te doen.

Read more: Een goede start