Had ik een paar weken geleden al een nieuwe lens aangeschaft (Tamron 150-600), gisteren heb ik daar een betere body achter geplaatst. Mijn Canon 550d heeft plaats gemaakt voor een Canon 70d. Vandaag wou ik de boel uitproberen, helaas was het erg mistig, maar de vogels hielpen gelukkig wel mee...

Mijn Tamron lens is een beetje bijziend. Dit kun je oplossen met een micro AF adjustment. Helaas zit dit niet op een Canon 550d. Mijn eerste foto's met de Tamron (op de Canon 550d)vielen dus een beetje tegen. Tja en dat zit er niets anders op dan dit te accepteren of een nieuwe body te kopen. Gelukkig was ik in de omstandigheid een nieuwe body te kopen. De Canon 70d (met micro AF adjustment). Zaterdag heb ik de body aangeschaft bij de Mediamarkt (zonder BTW) en de zatermiddag heb ik besteedt aan het micro-adjusten...
Vandaag wilde ik het dus uitproberen. Ik had bedacht maar een dagje naar het Lauwersmeer te gaan. Was het zaterdag fantastisch zonnig, vandaag was het wereldje maar heel klein. Het zicht was op momenten minder dan 100 meter. Niet bepaald top omstandigheden om een fototoestel te testen. Gelukkig werkten de vogel wel redelijk mee.

20150201 Mist Lauwersmeer
Het begon direct goed met een IJsvogel bij de Friesche sluis, maar helaas vloog deze toen hij mij zag direct weg. Ik zag wat leuke vogels in het Lauwersmeer, waaronder 7 Appelvinken in het dorp, maar pas in de haven kon ik mijn foto apparatuur testen. Als eerste kwam een Zwarte Roodstaart in beeld. Het bleek dat ik mijn toestel nog niet goed kende, wat een gepruts. Het resultaat viel nog mee, maar ik win er geen gouden camera mee.
20150201 Zwarte Roodstaart Lauwersoog
Iets verderop in de haven zat een Roodhalsfuut, de mist zat me danig dwars en ik kon niet veel licht in de foto krijgen.
20150201 Roodhalsfuut Lauwersoog
Na een heerlijke haring met uitjes toog ik naar de Bantpolder. Op de dijk hier vlak voor zat prachtig dichtbij een Zwarte Rotgans. Goh wat had ik daar graag wat beter licht bij gehad.
20150201 Zwarte Rotgans Lauwersoog 1

20150201 Zwarte Rotgans Lauwersoog 2
Ondertussen werd de Roze Spreeuw van Kollum gemeld. Dat is een soort waar ik graag een foto van wil. Heel voorzichtig werd het wat minder mistig en kon ik de vogel redelijk op de foto krijgen. Ik was nog vrolijk aan het fotograferen toen de vogel wegvloog om zich niet meer te laten zien.
20150201 Roze Spreeuw Kollum 1

20150201 Roze Spreeuw Kollum 2
Thuis het resultaat overziend ben ik tevreden. Ik ga een hoop plezier beleven aan deze set.