Wat een druppie...

Vorige week zondag was super sunday, vandaag was het stormachtig met enorm veel regen. Toch was het wederom een prachtige zondag.

Read more: Wat een druppie...

Super sunday!

Vorige week zondag wilde ik vogels kijken in het Lauwersmeer, kijken of ik een Taigaboomkruiper kon vinden. Helaas werd onze kat zaterdagavond doodgereden, 3 jaar pas! Natuurlijk de kinderen redelijk overstuur (en papa eigenlijk ook). De zondag was de begrafenisplechtigheid, vogelen kwam er niet van. Vandaag kon ik wel vogelen en het werd een super sunday!

Read more: Super sunday!

De roodborst work-out

Dutch Birding Weekend 2015 laat zich het beste samenvatten als hele dik pap met verrassend weinig krenten. Het was een ware Roodborst work-out, elke keer weer de kijker voor de ogen om te ontdekken dat er weer een Roodborst door de bosjes scharrelde, het miegelde van deze schitterende vogeltjes. Pas in blessuretijd was het raak! Eindelijk kon ik een lifer intikken; Siberische Boompieper!

Read more: De roodborst work-out

Dan schrik je toch even

Een vrije vrijdag, dus lekker naar de Eemshaven. Het was allemaal niet dik, maar dan strompel ik tegen dit vogeltje aan en dan schrik ik toch even...

Read more: Dan schrik je toch even

Leuk in de Eemshaven

Was het vorige week nog heel stil in de Eemshaven, vandaag zaten de bosjes lekker vol. Dikke pap met een paar leuke krenten.

Read more: Leuk in de Eemshaven

Grote leegte, grote verwarring

Eind september, Eemshaven. Vogels, vogels, vogels dus.... dus niet! De grote leegte was vandaag mijn deel in de Eemshaven. Nauwelijks vogels in de bosjes. Eigenlijk de enige soorten die er waren; tapuiten en roodstaarten. Gelukkig zijn die erg fotogeniek, maar ook lastig!

Read more: Grote leegte, grote verwarring

Afscheid van een vogelvriend

Deze week heb ik na twaalf fantastische jaren afscheid moeten nemen van mijn trouwe vogelvriend. Samen hebben we heel wat kilometers afgelegd om lekker te vogelen en keihard te twichtchen. Zeker 10 Dutch Birding weekenden hebben we samen veel lol gehad.

Read more: Afscheid van een vogelvriend

Bairds Strandloper

Na twee keer een dip op deze soort is het me eindelijk gelukt. Ik heb mijn pieper-nummer gezien: 281: Bairds Strandloper.

Read more: Bairds Strandloper

Wat zat het weer ver weg...

Soms zitten vogels dichtbij en toch ver weg. Dit weekend was hiervoor exemplarisch.

Read more: Wat zat het weer ver weg...

24 mei, middagprogramma

Tijdens het bezoek aan de schitterende Kleine Vliegenvanger, werd een Poelsnip gemeld bij Velp. Ik besloot te gaan. Het was prachtig.

Read more: 24 mei, middagprogramma

24 mei, ochtendprogramma

Hij zat er al even te zingen. Dit schitterende mannetje Kleine Vliegenvanger. Hoog tijd dus om deze vogel eens met een bezoekje te vereren.

Read more: 24 mei, ochtendprogramma

Thayers met bijvangst

Als de eerste keer de Thayers Meeuw wordt gemeld, kan ik echt niet gaan kijken. Ik zit met mijn gezin in de Euroborg te genieten van FC Groningen-SC Cambuur. Jammer, mooie soort, maar je kunt niet alles hebben. Gelukkig wordt een week later de vogel weer gevonden. En nu kan ik wel. Het werd een heel aardige dag.

Read more: Thayers met bijvangst

Een zwarte dag!

Het is een zwarte dag! Een kraai-zwarte dag! In haar onmetelijke wijsheid heeft het CDNA besloten de Huiskraai van de Nederlandse lijst te schrappen... Ship-assisted, dus geen volwaardige toevoeging aan de Nederlandse lijst. Het geeft te denken...

Read more: Een zwarte dag!

Yank revisited

Het is normaal niet mijn ding, nogmaals naar een zeldzame soort, maar ja een Grijze Junco in Groningen, zo'n mooie vogel, zo dichtbij... Ik kon me niet inhouden. Ik wou ook graag betere foto's van de vogel. En Frank wou graag mee, met mijn 'oude' fototoestel... Prachtige ochtend!

Read more: Yank revisited

Grijze Junco!

Het is maandagmiddag, ik ben net terug van mijn lunchwandeling. Als ik weer achter mijn pc wil plaatsnemen gaat de pieper: Grijze Junco, Groningen! Ongeloof, zeker omdat ik niets in de agenda heb vanmiddag. Ik stuur mijn manager een mail dat ik weg ga en sluit snel de pc af. Dan begint een hectische middag.

Read more: Grijze Junco!

Nieuw speelgoed

Had ik een paar weken geleden al een nieuwe lens aangeschaft (Tamron 150-600), gisteren heb ik daar een betere body achter geplaatst. Mijn Canon 550d heeft plaats gemaakt voor een Canon 70d. Vandaag wou ik de boel uitproberen, helaas was het erg mistig, maar de vogels hielpen gelukkig wel mee...

Read more: Nieuw speelgoed

Amerikaanse "overlopers"

23 Januari en al 1 nieuwe soort in de pocket. Helemaal uit Amerika overgelopen, een Amerikaanse Oeverloper! Prachtige vogel, in een prachtig winterzonnetje. En of dat nog niet genoeg was, daarnaast nog eendje... Oordeel over deze dag? Een toppertje!

Read more: Amerikaanse "overlopers"