Een kers op de taart die 2013 heet

2013 is een magisch jaar! Ik had al 7 nieuwe soorten en nu is er een melding van een Dwerguil bij Lettele. Zou een 8ste nieuwe soort mogelijk zijn dit jaar?

Read more: Een kers op de taart die 2013 heet

Een bijna drama in 2 bedrijven

Op 23 november werd er een 'grafi' gevangen op ringsstation Kamperhoek. Na bestudering van de foto's bleek het te gaan om een Swinhoes boszanger. Op 29 november bleek de vogel er nog te zitten. Op 30 november werd de vogel door bijna 200 man 'gezien'. Op 1 december ging ik al vroeg op pad.

Read more: Een bijna drama in 2 bedrijven

Op fotomissie 2

Ik heb bedacht dat ik van alle bijzondere soorten een foto wil. Dit betekent dat ik ga twitchen op soorten die ik al eens gezien heb. Vandaag wou ik proberen om de IJsduiker van de Eemshaven en de Kuifaalscholver en de Koereiger van het Lauwersmeer te platen. Het werd een mooie dag.

Read more: Op fotomissie 2

DB weekend 2013

Al weken verheugde ik me er op; het Dutch Birding Vogelweekend op Texel. Samen met mijn vader. Ik droomde van bosjes kloppen, zeldzame vogels en schitterende waarnemingen. Het liep heel anders.

Read more: DB weekend 2013

Oehoe, ik zit hier...

Er zit al een tijdje een Oehoe in het Lauwersmeer. Mijn vader had er al een aantal leuke foto's van gemaakt, waar ik best een beetje jaloers op was.

Read more: Oehoe, ik zit hier...

Grote gokken

In het Drents Friese woud vliegen een aantal Grote kruisbekken rond. Een Noordelijke soort kruisbekken, die een slag groter zijn dan de Kruisbek, een forse stierennek hebben en een enorme snavel. Die zouden wel opvallen dacht ik, maar dat viel tegen.

Read more: Grote gokken

Groentje

In sommige gevallen is de term "groentje" zeer op zijn plaats.

Read more: Groentje

Op fotomissie

Ik heb bedacht dat ik van alle bijzondere soorten een foto wil. Dit betekent dat ik ga twitchen op soorten die ik al eens gezien heb. Vandaag lukte het om drie, min of meer, zeldzaamheden op de gevoelige plaat te krijgen.

Read more: Op fotomissie

Kleine Klap, na vertraging

Donderdagmiddag 30 mei 2013 werd een Kleine klapekster ontdekt bij Voorhout in Zuid-Holland. Meestal trekt zo'n vogel de volgende nacht verder, zo niet deze. Vrijdag bleek de vogel er nog te zitten en al gauw had ik het plan opgevat om aan het eind van de werkdag met Pa naar deze vogel af te reizen.

Read more: Kleine Klap, na vertraging

Ortolanen

Het is 5 mei. Ik loop met Ellen en de kinderen in het Gerendal in Limburg. Het is de laatste dag van onze mei-vakantie. Het is mooi hier en het weer is aangenaam. We zijn bijna aan het eind van onze wandeling als de pieper gaat...

Read more: Ortolanen