405; Steppeklap

Zaterdagavond wordt een Kleine klapekster gemeld vanaf Texel. Helaas ik kan niet. Zondagmorgen echter wordt de determinatie gewijzigd in Steppeklapekster! Oei!

Je kunt wel gaan zegt Ellen. Klopt! Ik bel snel mijn vader. Hij wil niet. Dan roept een klein stemmetje dat hij wel mee wil. En zo gaan alsnog een vader en een zoon naar Texel!

Read more: 405; Steppeklap

404; Kortbekzeekoet

Windkracht 8 uit het Noord-Noordwesten. Striemende regen. Voorovergebogen zit ik door mijn steeds beslaande telescoop te turen. Het vliegt goed. De Zeekoeten en Alken gaan in grote aantallen voorbij. Dan ineens: een Zeekoet met een donkere kop en witte oksels, Kortbekzeekoet! Zo had ik het me voorgesteld, het ging nogal wat anders.

Read more: 404; Kortbekzeekoet

403; Kleine Kokmeeuw

Ik zit op Malta (voor mijn werk) als op 4 juni op Texel een Kleine kokmeeuw wordt ontdekt. Het hopen op een lang verblijf van de vogel volgt. Zal het lukken om deze vogel in te koppen? Jawel! lees verder hoe...

Read more: 403; Kleine Kokmeeuw

April-Mei 2012

April en mei zijn traditioneel de maanden dat de meeste vogels weer uit hun overwinteringsgebieden terugkomen. Zaak dus om te scoren deze maanden.

Read more: April-Mei 2012

3 maanden 2012, een update

2012 is 3 maanden oud, tijd voor een update. Wat zijn mijn doelen dit jaar? Hoe sta ik er voor?

Read more: 3 maanden 2012, een update