Het kan verkeren. Een dag die triest begon eindigde in redelijke euforie.

Een nieuwe soort maak ik momenteel niet zo vaak meer mee. Ik heb inmiddels 434 soorten in Nederland gezien, dus de spoeling wordt ook wat dunner. Vorig jaar bijvoorbeeld moest ik tot ver in oktober wachten op een nieuwe soort, maar dat was dan ook meteen een Keizerarend! Dit jaar loopt het gunstiger, al op 15 april kreeg ik de mogelijkheid om een mooie nieuwe soort op de lijst bij te schrijven en waar anders dan op Texel moest dit gebeuren.

Om 5:30 uur vertrok ik vanuit een regenachtig Bovensmilde. Best vroeg op een zondagmorgen, maar ik wilde de eerste boot naar Texel hebben om sowieso een leuke dag te vogelen. Toen ik even voorbij Sneek met een gangetje van zo''n 130 km/uur in de ochtendschemering over de snelweg vloog, gebeurde iets wat natuurlijk niet uit kon blijven. Aanrijding met een Buizerd. Ik had al aardig wat ''near misses'' gehad, maar nu prijkt dan toch de Buizerd op mijn hitlist. Sneu verhaal, grote klap, wolk met veren en behoorlijk wat schade. Schade die gelukkig hersteld kan worden, de Buizerd niet helaas.
20180415 Schade

Een beetje beduusd door het voorval zette ik mijn tocht zonder verdere voorvallen voort naar Texel. Op Texel aangekomen was de Oostelijke Blonde Tapuit nog niet gemeld, dus besloot ik in regenachtige omstandigheden over het eiland te gaan vogelen om zo uiteindelijk bij de plek van de Oostelijke Blonde Tapuit uit te komen. Dik was het allemaal niet, dus ik was blij dat de vogel waar ik voor kwam werd gepiept. Niet veel later stond ik te kijken naar mijn 435e soort (progressief). Altijd weer een fijn gevoel.
20180415 Oostelijke Blonde Tapuit Texel 02

20180415 Oostelijke Blonde Tapuit Texel 03

20180415 Oostelijke Blonde Tapuit Texel 04

20180415 Oostelijke Blonde Tapuit Texel 05

De dag kabbelde wat door totdat ook de, al langer op Texel verblijvende, Koningseider weer werd gemeld. In eerste instantie liep ik een duinopgang op om daar te vernemen dat de vogel net in Zuidelijke richting was weggevlogen. Ik besloot daarop naar een meer Zuidelijke opgang te rijden (Hoornderslag) om daar te merken dat de vogel weer naar het Noorden dreef. Een slopende tocht over het strand volgde, maar ik kreeg de vogel te zien en zowaar ook leuk op de foto. Een hernieuwde kennismaking na mijn eerst Koningseider 27 jaar geleden in Harlingen.

20180415 Koningseider Texel 01

20180415 Koningseider Texel 04