- Atlasvink Fringilla spodiogenysis africana
Atlas Chaffinch 



 

Eerste waarneming:

  30-04-1999
  Eemshaven

Status:

  Zeer Zeldzaam
  Ondersoort

Broedt en overwintert in Marokko, noordelijk Algerije en het uiterste noord-westen van TunesiŽ. Europese Vinken F c coelebs overwinteren in Noord-Afrika en men kan zich voorstellen dat ze in het voorjaar samen met Afrikaanse Vinken F c africana / spodiogenys noordwaarts vliegen.


10 december 2003, Vermoedelijke Atlasvink, Haren