Na het overlijden van mijn vader vind ik het lastig om de draad weer op te pakken. Vogels kijken en buiten zijn heeft een andere lading gekregen. Toch blijf ik naar buiten gaan en probeer te genieten van de leuke dingen die de natuur en buiten zijn biedt.

Nu vogelde ik al een paar jaar niet meer samen met mijn vader, dat wilde en kon hij niet meer, maar na een dagje buiten belde ik hem steevast op om hem, zeker bij bijzondere waarnemingen, in geuren en kleuren deelgenoot te maken van mijn euforie.

Toen ik 14 november (twee weken na het overlijden van pa) het geluk mocht proeven om eindelijk in Nederland oog in oog te staan met een Wolf, was het eerste wat door me heen schoot dat ik pa wilde bellen met dit geweldige nieuws. Het kwam even binnen toen ik besefte dat dit niet meer mogelijk was.
20231114 Wolf Oude Willem 12

Van de weeromstuit belde ik mijn zusje om haar deelgenoot te maken van mijn blijdschap.

17 november ging ik weer op pad. Dit keer voor een twitch; een Roodbuikwaterspreeuw bij Buurse. Al snel zag ik de vogel erg fraai in bijzonder matig licht, maar dit was aan de Duitse kant van de grens. Niet voldoende om op de lijst te zetten. Ik heb 4 uur gewacht tot de vogel naar de Nederlandse kant van de grens zou verkassen, maar dat heeft hij niet gedaan. Vogel gezien dus, maar niet op mijn Nederlandse lijst als ondersoort...
20231117 Roodbuikwaterspreeuw BOR Ahaus Duitsland 01

24 november stormde het en ook nog eens uit een goede richting om in Lauwersoog over zee te kijken. In alle vroegte stond ik in de haven. Er vlogen leuke aantallen Drieteenmeeuwen en Dwergmeeuwtjes en ik zag o.a een IJseend, Parelduikers Paarse Strandlopers, een Rosse Franjepoot en een IJsduiker.
20231124 Paarse Strandloper 01 Lauwersoog

20231124 Drieteenmeeuw juv02 Lauwersoog

20231124 Dwergmeeuwen Lauwersoog
Maar de klapper was wel het Stormvogeltje die Theo Bakker bij de sluizen ontdekte en die in Oostelijke richting vloog richting haven. 20 minuten later herontdekte Alwin Lubeck het vogeltje en kon ik via de telescoop van Willem Hartholt eindelijk het Stormvogeltje op mijn lijst bijschrijven.

Een gelukkige plus 1 op mijn lijst en zeer welkom, want in dezelfde week had ik ook een min 1 omdat het CDNA in haar onnoemelijke wijsheid heeft besloten dat de Kokardezaagbek niet langer aanvaardbaar is. Ik heb daarom op deze site vanaf nu naast mijn Nederlandse lijst (geconformeerd aan de grillen van CDNA en CSNA) ook maar  een B-lijst (gelooflijst) en een C-lijst (niet te geloven-lijst) opgenomen. De komende tijd zal ik daar mijn gedachten eens op zetten.

Bits on Birding (Archief)
 • De draad weer oppakken

  Na het overlijden van mijn vader vind ik het lastig om de draad weer op te pakken. Vogels kijken en buiten zijn heeft een andere lading gekregen. Toch blijf ik naar buiten gaan en probeer te genieten van de leuke dingen die de natuur en buiten zijn biedt.

  Read more …

 • Dag vriend

  Maandag 30 oktober 2023 is mijn vader en vogelvriend overleden.

  We deelden een gezamenlijk hobby of beter… een gezamenlijke passie! De natuur…. en dan meer specifiek vogels kijken.

  Read more …

 • Groene Bijeneter

  Eén keer per jaar in augustus gaan we met mijn schoonfamilie een korte periode kamperen. Mooi in de buurt, geen gedoe. In 2012 werd in deze vakantie een Kortbekzeekoet bij Lauwersoog ontdekt. Dit keer was het zelfs nog spectaculairder; een Groene Bijeneter op het Fochteloerveen.

  Read more …

 • Kloet'n kiek'n

  7 februari wordt er halverwege de middag een Siberische Waterpieper doorgegeven in de Hoeksche Waard. Ik neem het voor kennisgeving aan. Het zal... en ik kan er deze week sowieso niet naar toe.

  Read more …