Goede kant van de discussie

Op 16 december deelt iemand een post op facebook dat hij een vreemde vogel heeft gezien, mogelijk wat leuks. Het plaatje laat overduidelijk een Purperkoet zien. Even later is bekend waar de vogel is gezien; Alblasserdam. Een Purperkoet in Nederland, laat de disussie maar beginnen... 

Read more: Goede kant van de discussie

Schaamsoort weggewerkt

Als twitcher wil ik een zo'n uitgebreid mogelijke Nederlandse vogellijst. Ik ben daarin niet alleen. Ruim 500 man/vrouw houden zo'n lijst bij. Betekent dat ook de verschillen in beeld zijn. Je heb dan bloksoorten en schaamsoorten. Mijn grootste schaamsoort heb ik nu gezien; Raddes Boszanger.

Read more: Schaamsoort weggewerkt

Schreeuwarend, gedachten van een twitcher

Als er een Schreeuwarend ter plaatse wordt gemeld, dan gaat er als twitcher van alles door je heen. Ik neem jullie eens mee hoe dat voelt

Read more: Schreeuwarend, gedachten van een twitcher

OVS: Nieuw voor Nederland

19 oktober 2021 vond een beginnend vogelaar een grijsbruin vogeltje in de tuin van het huisje waar hij op vakantie was. Hij determineerde het als een Kleine Karekiet o.i.d. Gelukkig deelde hij de foto's. Het bleek te gaan om een Oostelijke Vale Spotvogel. Een lang verwachte nieuwe soort voor Nederland!

Read more: OVS: Nieuw voor Nederland

Eglazine

Het is 9 mei, ik ben op de terugweg van een weekendje Texel (waarover later meer) als ik de melding krijg dat er een Lammergier bij Nij Altoenae in Friesland zit. Op weg naar huis kom ik daar praktisch langs dus...

Read more: Eglazine

More Articles ...