Dwerggans

Anser erythropus - Lesser White-fronted Goose

  Zeldzaam

Eerste waarneming: 10-11-1990, Lauwersmeer

Broedt van Noord-Scandinavië oost tot Noordoost-Siberië. In westelijk overwinteringsgebied sterk in aantal afgenomen; dichtstbijzijnde belangrijke grote wintergroepen thans in Noord-Kazakhstan met 7900 exemplaren in oktober 1996 en in China met 13 700 in februari 1997 bij Oost-Dongtingmeer.

Waarnemingen

-> 08-02-2009, Geesbrug - Veenmarke van Gees
-> 11-03-2012, Anjum - de Kolken
-> 24-02-2013, Haulerpolder
-> 07-10-2018, Lauwersmeer - Vierhuizerbos
-> 23-02-2021, Camperduin - Vereenigde Harger- en Pettemerpolder

3 december 2003, Dwerggans, Lauwersmeer

  • 20031203_Dwerggans_Lauwersmeer
  • 20120311_Dwerganzen_2_Tibma
  • 20120311_Dwerganzen_Tibma
  • 20120311_Dwerganzen_Tibma_3
  • 20210223_Dwerggans_Petten