Het is een zwarte dag! Een kraai-zwarte dag! In haar onmetelijke wijsheid heeft het CDNA besloten de Huiskraai van de Nederlandse lijst te schrappen... Ship-assisted, dus geen volwaardige toevoeging aan de Nederlandse lijst. Het geeft te denken...

Ik vind het jammer! Mijn eerste kennismaking met deze prachtige vogels was al in 1994 en ik vond de vogels geen schande op mijn lijst, integendeel. Helaas, helaas!

Na het idiote besluit van mijn ministerie om over te gaan tot het uitroeien van deze prachtige kraaiensoort, heeft het CDNA, ondanks dat ze het ontkennen, indirect deze actie gelegitimeerd!

Rest mij om de foto's van deze prachtige vogels nogmaals op mijn site te plaatsen, onder het motto: 'gelukkig hebben we de foto's nog!'
20121215 Huiskraaien incl zugmayeri Hoek van Holland
Nederland is blijkbaar te klein voor ship-assisted... Dit kan een hoop betekenen voor onze Nederlandse lijst. Ik maak me zorgen over Baltimore troepiaal, Spaanse Mus en Grijze Junco! Maar dat zijn maar kleine zorgen als ik denk aan de velen die ship-assited proberen te vluchten voor geweld... Sorry, Ship-assisted geen plaats in Nederland!