Dunbekmeeuw

Chroicocephalus genei - Slender-billed Gull

        Status: Zeer Zeldzaam

        Eerste waarneming: 06-05-2006
        Waarnemingsplaats: Enkhuizen

6 mei 2006, Pa zoekend naar Dunbekmeeuw, Enkhuizen
 
  • 20060506_Dunbekmeeuw_Enkhuizen

Google Maps test

Broedt in veranderlijk (dynamisch) kusthabitat voornamelijk langs (noord)kusten van Middellandse, Zwarte en Kaspische Zee en verder zuid- en oostwaarts tot noordwestelijk India en oostelijk Kazachstan; dichtstbijzijnde kolonies in Zuidoost-Frankrijk en Noord-Italië. Overwintert verder zuidelijk.

Datum Plaats