Marmereend

Marmaronetta angustirostris - Marbled Duck

  Zeer zeldzaam

Eerste waarneming: 15-08-2004, Pannerden

Broedt en overwintert van Spanje, Noord-Afrika en Sicilië (weinig broedparen sinds 1999) en Irak (41 000 geteld in de winter van 2009/10) oost tot in centraal Azië.

15 augustus 2004, Marmereend, Pannerden

 

  • 20040815_Marmereend_Pannerden
  • 20040815_Marmereend_Pannerden_1