Witkopeend

Oxyura leucocephala - White-headed Duck

  Zeer zeldzaam

Eerste waarneming: 02-01-1998, Oudekerkerplas

Witkopeend heeft een versnipperd broedgebied van Zuid-Spanje tot en met het westen van Centraal-Azië. De soort overwintert in het Mediterrane gebied, Midden-Oosten en Zuid-Azië tot Noordwest-India.

5 januari 2012, Kijkend naar de Witkopeend, Reeuwijkse Plassen

 

  • 20120105_Kijkend_naar_Witkopeend_Reeuwijkse Plassen