Bijzonder vogeltje

Nu is de groep van de kwikstaarten al heel bijzonder, met alle splits en dergelijke, als er dan ook nog eens een gele kwikstaart in december wordt ontdekt, dan wordt al snel gedacht aan een Oostelijke Gele Kwikstaart.

DB weekend 2018

Qua vogels was het niks, maar een walvis en een libel redden het weekend.

Call me a believer

Het wordt met deze Sporenkievit, om in goed Nederlandse termen een uitspraak te doen, 'a long shot', maar ik sta in ieder geval aan de goede kant van de discussie

Bamm! +1

Sommige vogels zie ik als een soort heilige graal. Vogels waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Veel van deze vogelsoorten zitten in de hoek van de Amerikaanse zangers, bv; Bonte Zanger, Mirtezanger, Magnolia Zanger en ook Roodoogvireo. Die wil je op je lijst!

Mysterybird

Er zijn zo van die vogels die maar niet lekker mee willen werken. Zo ook deze skulker in het Lauwersmeer. En dan laat hij zich nog verjagen ook...

Frodo

Jufferkraanvogel, een soort die op eigen kracht in Nederland kan komen, getuige één vermelding op de officiële Nederlandse lijst. Vaker echter betreft het escapes... Bij Lith in Noord-Brabant liep er een met goede papieren, gave vleugels en geen ring gezien. Tijd voor weer een lange autorit.